Știri

Siguranța va fi unul dintre capitolele la care noul Volvo XC40 va excela

Fotocredit: 

Volvo
Noul Volvo XC40 - sisteme siguranta activa
Noul Volvo XC40 va fi un reper în ceea ce privește sistemele de siguranță activă și de asistență a șoferului, într-un segment premium în care va concura cu nume grele precum BMW X1, Audi Q3 sau Mercedes-Benz GLA. Lansarea sa pe piață a fost anunțată oficial pentru toamna acestui an.
 
Fiind primul model din portofoliul Volvo construit pe noua platformă modulară compactă CMA, noul XC40 a fost dezvoltat pentru a face față provocărilor vieții în orașele moderne din ce în ce mai aglomerate. Astfel, toate tehnologiile de infotainment, conectivitate și de asistență a șoferului au fost preluate de la actualele modele Volvo din seriile 60 și 90, fiind ulterior rafinate și îmbunătătțite pentru a se mula pe stilul alert de viață al clientelei vizate de noul XC40.
 
Toate aceste servicii și sisteme au fost dezvoltate în centrele Volvo conform filosofiei "Cercul Vieții" - aceasta presupunând o îmbunătățire constantă a standardelor și tehnologiilor pe baza feedback-ului trimis de clienții ce utilizează mașinile suedezilor în viața de zi cu zi.
 
 
Pe lista sistemelor de siguranță activă și de asistență a șoferului ce vor echipa în standard sau opțional noul Volvo XC40 se numără tehnologia de rulare semiautonomă Pilor Assist, cea mai recentă versiune City Safety sau sistemele Run-off Road protection and mitigation și Cross Trafic Alert. Un sistem de camere video la 360 de grade va permite efectuarea manvrelor delicate de parcare în spații mici.
 
De capitolul infotainment-ului se va ocupa acelați performant sistem Sensus, centrat în jurul ecranului tactil de mari dimensiuni găzduit de planța de bord.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: