Știri

Peste 50.000 de exemplare Tesla Model S și Model X vor fi rechemate în service

Fotocredit: 

Tesla
Tesla model S
 
Tesla va rechema în service peste 50.000 de unități Model S și Model X, din cauza unei probleme descoperite la nivelul ansamblului frânei de mână electrice.
 
Mașinile cu posibile probleme sunt fabricate între lunile februarie și octombrie 2016, sistemul frânei de mână electrice conținând un anumit subansamblu ce se poate defecta. În acest caz, frâna de mână nu se mai poate debloca - lucru ce are drept consecință evidentă imobilizarea autovehicului.
 
Oficialii Tesla spun însă că doar un procent de sub 5% din mașinile rechemate în service "suferă" efectiv de problema în cauză, însă măsurile de recall au fost inițiate pentru a reduce la maximum posibilele incidente neplăcute. Piesa defectă este fabricată de un furnizor de subansamble independent.
 
Istoricul rechemărilor în service din curtea Tesla mai include un recall în 2016 pentru 2.700 de exemplare Model X vândute în SUA (din cauza unei prinderi neconforme pentru cel de-al treilea rând de scaune), precum și un episod similar petrecut în 2015, atunci când 90.000 de unități Model S au fost verificate pe fondul unei probleme legate de centurile de siguranță.
 
Sursa: Automotive News

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: