Știri

O companie britanică a lansat pe piață un dispozitiv ce poate reduce drastic emisiile de noxe și consumul de combustibil

Fotocredit: 

CGON
CGON ezero
Compania britanică CGON a lansat pe piață un dispozitiv "revoluționar", capabil să reducă emisiile de noxe ale oricărui automobil propulsat de un motor termic cu până la 80%. Așa numitul CGON ezero poate reduce și consumul de combustibil cu 20 de procente grație unei tehnologii ce utilizează hidrogenul generat prin electroliză.
 
Dezvoltată pe parcursul ultimilor opt ani, tehnologia CGON s-a materializat printr-un dispozitiv de marimea unui CD-player care, o dată montat pe motor introduce mici cantități de hidrogen pur concentrat în camera de ardere, acestea amestecându-se ulterior cu mix-ul de aer și combustibil.
 
 
Rezultatul se traduce printr-o mai eficientă și mai completă ardere a amestecului hidrogen/aer/combustibil și implicit prin distrugerea a mare parte dintre gazele și particulele poluante (CO2, NOx sau NO2). Astfel, testele efectuate de experții companiei Emissions Analytics vorbesc despre o scădere cu 91.3% a particulelor grele emise și de un minus de 47.9% atunci când vine vorba de emisiile de NOx ("subiectul" principal al scandalului Dieselgate).
 
Eficientizarea procesului de ardere duce și la folosirea unor cantități mai mici de benzină, motorină sau GPL, într-un procent de până la 20%.
 
Dispozitivul CGON ezero utilizează un mic rezervor ce conține o soluție patentată electrolitică, capabilă să producă hidrogen în urma unor reacții chimice. 250 de ml de soluție costă doar 5 lire și asigură o funcționare de circa 10.000 de km.
 
Device-ul pus la vânzare de CGON costă 459 de lire sterline (aproximativ 500 de euro) și are o garanție de 12 luni.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: