Știri

Noul VW Golf GTI Clubsport - model aniversar la 40 de ani de GTI

Fotocredit: 

Volkswagen
Noul VW Golf GTI Clubsport
Volkswagen ține să marcheze 40 de ani de la apariția primului Golf GTI prin lansarea ediției speciale Golf GTI Clubsport. Germanii vor prezenta în avampremieră noul model la Salonul Auto de la Frankfurt, noul GTI Clubsport fiind cel mai puternic Golf GTI produs vreodată în serie.
 
Noul VW Golf GTI Clubsport continuă tradiția modelelor aniversare GTI, după deja bine-cunoscutele 20, 25, 30 și 35 Edition. Sub capota mașinii stă același motor 2.0 TSI, dar care furnizează nu mai puțin de 265 de CP, cu 35 mai mult față de cel mai puternic Golf GTI produs anterior. Asta nu este tot, pentru că pe scurte perioade de timp (nu mai mult de 10 secunde), șoferul poate beneficia de un boost de putere până la valoarea de 290 CP, prin simpla manevră de kick-down.
 
VW Golf GTI Clubsport poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 6.0 secunde atunci când motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală, cu șase trepte, fiind cu o zecime de secundă mai rapid pe același sprind în cazul opțiunii DSG. Viteza maximă este de 250 de km/h. Consumul mediu de combustibil nu depășește însă 7 litri la fiecare sută de kilometri parcursă.
 
Volkswagen nu s-a limitat doar la mărirea puterii motorului, noul Golf GTI Clubsport beneficiind și de un design aparte, pus în lumină de numeroase elemente cu rol aerodinamic pentru exterior. Exterior ce poate fi vopsit în Alb Oryx, plafonul și capacele oglinzilor fiind colorate în negru contrastant. Jantele de aliaj pe 18 inch au un design special. Pentru a marca legătura cu primul Golf GTI apărut în 2016, noul GTI Clubsport este decorat pe lateral cu o dungă neagră ce se prelungește pe bara față prin grilele de ventilație negre.
 
La interior se remarcă deja celebrele scaune sport cu design în pătrățele. Pentru Clubsport acestea vin în versiunea extremă, de tip scoică, fiind îmbrăcate pe lateral în Alcantara. Numeroase inscripții GTI se regăsesc, pe tetiere, volan sau pe pragurile din aluminiu.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: