Știri

Noul Volvo XC40 promite să revoluționeze modul de organizare a habitaclului

Fotocredit: 

Volvo
Volvo XC40 - organizarea interiorului
Suedezii de la Volvo continuă seria de materiale dedicate noului XC40, episodul de astăzi fiind rezervat soluțiilor de depozitare ce vor mula fidel pe nevoile celor ce vor călători la bordul noului SUV.
 
Pe timpul procesului de dezvoltare a noului XC40 o echipă specializată a Volvo a urmărit îndeaproape obiceiurile celor ce călătoresc la bordul unui automobil, subiecții studiului fiind ulterior chestionați asupra felului în care-și imaginează îmbunătățirea scorului general creionat de habitaclul unei mașini.
 
Concluziile celor de la Volvo converg spre o concluzie interesantă - indiferent de regiunea sau orașul în care locuiesc, pasagerii de la bordul automobilelor actuale au cam aceleași nemulțumiri legate de deficiențele de ergonomie sau de lipsa anumitor soluții practice care să le facă viața mai ușoară.
 
 
Pentru a veni în întâmpinarea acestor nemulțumiri, designerii și inginerii Volvo au gândit câteva soluții simple și eficiente ce vor fi puse în practică la bordul noului XC40.
 
Astfel, difuzoarele sistemului audio nu mai sunt găzduite în portiere, rolul acestora fiind preluat de un subwoofer ventilat plasat în planșa de bord. Spațiul creat în fețele de uși va permite posibilitatea de depozitare pentru laptopuri, tablete sau pentru câte două sticle de apă.
 
Tunelul median dintre scaunele față a fost gândit cu aplecare atât asupra designului, cât și asupra funcționalității - găzduind un set de suporturi pentru pahare ce pot primi la nevoie modene, carduri sau cabluri pentru reîncărcarea telefoanelor. Un alt spațiu gândit cu atenție este cel destinat telefoanelor mobile, acestea beneficiind aici de o suprafață activă pentru încărcarea wireless, dar și de porturi USB.
 
Torpedoul a fost dotat cu un cârlig de care se pot agăța mici pungi sau obiecte, în timp ce ambele scaune față vor avea dedesubt spații suplimentare de depozitare.
 
Și în portbagaj au fost gândite și puse în practică unele soluții practice pentru depozitare, podeaua dublă permițând separarea spațiului principal dedicat bagajelor mari de cel împărțit inteligent pentru acomodarea lucrurilor de mici dimensiuni.
 
Vom vedea însă cum arată toate aceste soluții dedicate depozitării peste doar câteva săptămâni, atunci când Volvo va dezvălui noul XC40.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: