Știri

Nissan va introduce pe o mașină de serie tehnologia de condus autonom ProPILOT

Fotocredit: 

Nissan
Nissan ProPILOT
 
Nissan a anunțat astăzi introducere primei sale tehnologii dedicate condusului autonom - ProPILOT - pe un model de serie ce va fi vândut în Japonia începând cu luna august 2016.
 
Tehnologia Nissan ProPILOT permite preluarea controlului mașinii de către un computer la simpla apăsare a unui buton aflat pe volan, în condiții de trafic aglomerat pe autostradă. Folosind tehnologii avansate de scanare a traficului și a împrejurimilor mașinii, ProPILOT poate accelera, frâna sau poate manevra volanul în condiții de siguranță, adaptându-se perfect la condițiile punctuale de trafic.
 
Odată activat, sistemul ProPILOT conrolează automat distanța față de mașina din față, menținând o viteză prestattă de către șofer, la o valoare cuprinsă între 30 și 100 de km/h. Totodată, ProPILOT menține mașina pe mijlocul benzii de circulație, fiind capabil să citească marcajele rutiere de pe asfalt și să vireze în acord cu configurația drumului.
 
Dacă mașina din față oprește, sistemul dezvoltat de Nissan oprește și el mașina pe care o controlează, reluarea călătoriei fiind făcută de către șofer prin simpla apăsare a pedalei de accelerație.
 
Totuși, sistemul ProPILOT nu este capabil deocamdată să schimbe de unul singur benzile de circulație, tehnologiile care vor permite acest lucru urmând a fi introduse de Nissan pe o mașină de stradă abia în 2018. Japonezii nu se opresc aici, promițând pentru anul 2020 o versiune ProPILOT capabilă să controleze o mașină și pe drumurile urbane și implicit în intersecții.
 
Noul sistem de conducere autonomă va fi introdus de Nissan anul viitor și în Europa, pe SUV-ul Qashqai, planurile japonezilor având drept target și piețele din SUA și China.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: