Știri

Milioane de mașini diesel înmatriculate în Germania vor fi rechemate în service

Fotocredit: 

Robert Lehmann / DUH
Forumul National Diesel - Berlin, 2 august 2017
"Forumul Național Diesel", așa cum s-a initulat reuniunea de miercuri, 2 august, de la Berlin, s-a încheiat cu angajamentul ferm al Daimler, BMW și Volkswagen de a începe un amplu proces de rechemare în service pentru mai bine de 5 milioane de mașini diesel Euro 5 sau Euro 6 aflate în circulație în Germania. Scopul rechemărilor în service urmărește scăderea cantităților de NOx emis cu ajutorul unor update-uri de soft.
 
Suplimentar vor fi gândite și o serie de programe ce vor oferi bonusuri financiare pentru clienții ce aleg să-și schimbe mașinile vechi cu unele noi, mai puțin poluante.
 
Amplul proces de recall va costa marile branduri auto circa jumătate de miliard de euro, sumă considerată de analiști una extrem de mică în comparație cu eforturile financiare ce ar fi trebuit depuse pentru a efectua și modificări mecanice motoarelor diesel cu probleme. La aceatsa se vor adăuga alte cel puțin 500 de milioane de euro pentru acordarea bunusurilor. La finalizarea operațiunilor de service se estimează o scădere a emisilor de noxe cu un procent cuprins între 25 și 30%.
 
Întâlnirea dintre "greii" industrie auto germane și oficialii guvernamentali a fost stabilită pe fondul presiunilor din ce în ce mai mari determinate de evidențele ce scot la lumină iregulatățile grave legate de emisiile de NOx ale motoarelor diesel montate pe mașini în ultimii 10 ani, Guvernul German fiind decis să ia măsuri ferme ce pot culmina cu scoaterea din circulație a respectivelor automobile.
 
Cu toate acestea, organizațiile de mediu germane precum DUH (Deutsche Umwelthilfe) s-au declarat nemulțumite de concluziile trase după încheierea reuniunii de la Berlin. Acestea atrag atenția asupra faptului că doar simplele modificări de soft nu vor scădea semnificativ nivelul emisiilor de NOx, subtanță considerată responsabilă pentru sute de mii de îmbolnăviri și peste 10.000 de decese premature ce au loc numai în Germania, în fiecare an.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: