Știri

Mercedes-AMG pregătește o serie de modele imediat inferioare versiunilor A 45, CLa 45 și GLA 45

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-AMG A 45
 
Mercedes-AMG va extinde portofoliul de modele dezvoltate pe baza viitoarei generații A-Class cu versiuni ce vor fi așezate sub variantele A 45, CLA 45 și GLA 45
 
Confirmată oficial chiar de către șeful AMG, Tobias Moers, "mișcarea" strategică va copia trendul din clasele superioare lui A-Class, acolo unde sub versiunile Mercedes-AMG 65 se mai află o variantă inferioară ca putere a motorului și ca performanțe.
 
"Vom completa gama de modele 45 cu versiuni inferioare, așa cum facem acum în clasele superioare", a spus Moers într-o declarație făcută jurnaliștilor britanici de la Autocar.
 
Noile modele ar putea primi indicativul A 40, CLA 40 și GLA 40 și vor fi propulsate de o versiune mai "cuminte" a motorului 2.0 biturbo, capabilă să producă în jur de 340-350 de CP. Cuplat la o cutie de viteze automată și livrând cuplul motor la toate cele patru roțile prin intermediul sistemului 4MATIC, propulsorul va plasa noile modele Mercedes-AMG în zona de concurență a lui Audi S3. Viitorul Mercedes-AMG A 45 va lupta cu Audi RS 3, dat fiind faptul că va beneficia de o putere ce va depăși pragul de 400 de CP.
 
Ofensiva Mercedes-AMG are în vizor extinderea portofoliului de modele de la 34 la 42, grație cererii din ce în ce mai mari venite de pe piețe importante precum SUA sau China.
 
Sursa: Autocar
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: