Știri

Mercedes-AMG lansează noi ediții speciale, pentru a marca 50 de ani de existență

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-AMG GT C Roadster Edition 50
 
Pentru a marca cei 50 de ani trecuți de la înființarea diviziei AMG, Mercedes-AMG a lansat alte trei noi ediții speciale ce vizează modelele sale actuale. Gama de modele speciale cuprinde versiunile AMG GT C Roadster Edition 50, C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition, dar și C 43 4MATIC Coupe și C 43 4MATIC Cabriolet Night Edition, toate urmând a putea fi admirate la standurile constructorului german de la Salonul Auto de la Geneva.
 
La fel ca varianta dezvoltată pe baza lui GT C, noul Mercedes-AMG GT C Roadster Edition 50 va fi construit doar în 500 de exemplare, urmând a putea fi comandat, la alegere, în două nuanțe speciale de alb și gri. Exteriorul este completat de numeroase elemente vopsite în negru lucios, dar și de grila radiatorului consacrată de fenomenalul GT R.
 
Interiorul ediției speciale este dominat de elementele contrastante vopsite în negru sau argintiu, ieșind în evidență scaunele sport îmbrăcate în piele nappa, dar și volanul AMG Performance îmbrăcat în material DINAMICA și care găzduiește inscripția "Edition 50" și numărul exemplarului din respectiva ediție.
 
Sub capota lui GT C Roadsterul Edition 50 stă același motor V8 de 4.0 litri, capabil să livreze 557 de CP și 680 Nm cuplu maxim. Cuplat la o cutie AMG Speedshift DCT 7, propulsorul poate accelera mașina în 3.7 secunde de la 0 la 100 de km/h.
 
Noul Mercedes-AMG C 63 Cabriolet Blue Edition se distinge prin culoarea aparte a acoperișului textil retractabil, nuanța specială de albastruregăsindu-se și pe câteva elemente de pe barele față/spate, de pe jante sau de la interior. Vor fi construite doar 150 de exemplare în ediție specială, ce includ și versiunea C 63 S Cabriolet.
 
Motorul V8 de sub capota Cabrioletului german oferă 476 sau 510 CP, în funcție de versiunea aleasă (C 63 sau C 63 S), fiind capabil să împingă mașina de la 0 la 100 de km/h în 4.2, respectiv 4.1 secunde.
 
Noile Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupe și Cabriolet Night Edition punctează estetic prin tușele de negru aplicate la exterior și interior.
 
Motorul V6 de 3.0 litri oferă 367 de CP și 520 Nm cuplu maxim, Mercedes-AMG C 63 4MATIC Coupe fiind capabil să "facă suta" în 4.7 secunde. cabrioletul este mai lent cu doar o zecime de secundă.
 
Toate modelele vor putea fi comandate începând cu data de 6 martie, urmând ca primele livrări să fie onorate în luna iunie a acestui an.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: