Știri

Mercedes-AMG G 65 își încheie cariera cu versiunea Final Edition

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-AMG G 65 Final Edition
 
Mercedes-Benz pregătește ieșirea din scenă pentru actuala generație Mercedes-AMG G 65 prin lansarea versiunii speciale Final Edition. Aceasta va fi oferită în doar 65 de exemplare, fiecare având un preț de "doar" 310.233 de EURO.
 
Mercedes-AMG G 65 Final Edition este propulsat de același motor V12 de 6.0 litri capabil să livreze 630 de CP și 1.000 Nm cuplu motor maxim, valori ce garantează un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 5.3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 230 de km/h. Livrarea cuplului motor la roți este asigurată de o cutie de viteze automată AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC.
 
Ca orice G-Class veritabil, și Mercedes-AMG G 65 oferă capabilități impresionante de "desfășurare" în teren accidentat. Astfel, G 65 Final Edition poate urca pante cu o înclinație de până la 80%, poate trece prin vaduri de apă sau noroi cu o adâncime de cel mult 60 de cm, se poate înclina la unghiuri de până la 28 de grade. Unghiurile de atac și de degajare au aceeași valoare - 27 de grade.
 
Exteriorul ediției speciale se distinge prin jantele din aliaj ușor pe 21 de inch vopsite în nuanța bronzului, aceeași culoare fiind regăsită și pe elementele componente ale barei față sau ale grilei radiatorului. Capacele oglinzilor sunt vopsite la rândul lor în aceeași nuanță.
 
La interior este continuată aceeași temă de personalizare, pielea neagă nappa și elementele din fibră de carbon fiind decorate cu ajutorul cusăturilor cu ață de culoarea bronzului.
 
Noul G 65 Final Edition va fi asamblat într-o bună parte manual de către angajații specializați din fabrica austriacă de la Graz.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: