Știri

Mercedes-AMG a dezvăluit noua familie de modele din seria 53

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+
 
Mercedes-AMG își extinde portofoliul de automobile sport cu noua serie 53 dedicată noilor CLS, E-Class Coupe și E-Class Cabriolet. Gândite a fi versiuni de intrare în gama Mercedes-AMG pentru respectivele trei modele, noile versiuni cu indicativ 53 vor avea sub capotă "doar" un motor V6 biturbo, dar care este ajutat de un sistem mild-hibrid ce funcționează la 48 de volți.
 
Designerii Mercedes-AMG au gândit o serie de elemente estetice dedicate noilor modele din seria 53, fiind ușor de remarcat grila radiatorului traversată longitudinal de două grile înguste cromate, gura de ventilație centrală în forma literei A ce stă în mijlocul barei față sau evacuarea dublă cu țevi cromate rotunde găzduite de difuzorul de aer spate.
 
 
Ansamblul de propulsie al noilor modele Mercedes-AMG 53 are la bază o unitate biturbo V6 de 3.0 litri capabilă să producă 435 de CP și 520 Nm cuplu motor maxim disponibil între 1.800 și 5.800 rpm și livrat la toate cele patru roțile prin intermediul sistemului de tracțiune integrală 4MATIC+ și cu ajutorul unei cutii de viteze automate AMG SPEEDSHIFT TCT 9G.
 
Adițional inginerii germani au gândit și montat un sistem micro-hibrid ce are drept componentă principală un starter-alternator. Botezat EQ Boost, acesta se constituie drept principală sursă de energie pentru sistemul pseudo hibrid pe 48 de volți. Sistemul astfel gândit poate furniza un plus de putere și cuplu pe accelerații (22 CP și 250 Nm), poate recupera energia cinetică, dar este și principalul "actor" atunci când se dorește rularea în modul coasting. Sistemul stop/start se bazează în mare măsută tot pe tehnologia EQ Boost.
 
Astfel propulsate, noile Mercedes-AMG CLS 53, E 53 Coupe și E 53 cabriolet pot sprinta de la 0 la 100 de km/h în 4.5, 4.4 și respectiv 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată pentru toate cele trei modele la 250 de km/h.
 
Nu lipsesc din "meniul" seriei 53 tehnologiiile DYNAMIC SELECT  sau AMG RIDE CONTROL+.
 
La interior se remarcă atmosfera creată de scaunele sport, de volanul MAG performance cu design nou sau de numeroasele elemente de personalizare.
 
Un punct de atracție în lansarea noului Mercedes-AMG CLS 53 este reprezentat de ediția Exclusive Edition 1 care se remarcă prin interiorul complet personalizat COOPER ART.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: