Știri

Hyundai i30 Fastback vine să completeze familia noii generații i30

Fotocredit: 

Hyundai
Noul Hyundai i30 Fastback
 
Hyundai a dezvăluit noul i30 Fastback - model ce propune o versiune de caroserie în cinci uși, dar cu un profil ce ne duce cu gândul mai degrabă la un coupe. Noul i30 Fastback se va alătura în gama coreenilor alături de variantele Hatchback și Tourer, începând cu primăvara lui 2018.
 
Dacă partea frontală a mașinii nu se diferențiază foarte tare de un i30 normal, în afară de grilele de aerisire mult mai agresive găzduite de bară, profilul lateral și partea din spate aduce un aer cu totul nou în familia i30. Linia acoperișului a fost coborâtă cu nu mai puțin de 25 de mm - lucru ce sporește (pe lângă un avantaj aerodinamic) imaginea sportivă a noului i30 Fastback. Totodată, designul general abordat este suficient de originial pentru a nu crea confuzii în rândul clienților atunci cât este adus în discuție sedanul Elantra.
 
Dimensiunile exterioare ale noului Hyundai i30 Fastback plusează, față de hatchback, cu 115 mm la capitolul lungime, noul model fiind însă cu 30 de mm mai puțin înalt - lucru la care contribuie și coborârea suspensiei cu 5 mm. Pretențiile de sportivitate cunt completate și de setările suspensiei, Hyundai vorbind despre un plus de 15% atunci când vine vorba de tăria acestora.
 
 
În materie de motorizări, noul i30 Fastback va fi oferit pentru început în două variante turbo T-GDi - 1.0 T-GDi de 120 CP și 1.4 T-GDi de 140 CP, ambele cuplate în standard la o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Opțional, unitatea de 1.4 litri poate fi configurată și alături de o cutie automată cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte. Ulterior va fi introdus în gamă și CRDi-ul de 1.6 litri în versiunile de 110 și respectiv 136 de CP.
 
Hyundai i30 Fastback va beneficia și de o lungă listă de sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului, pe lista acestora numărându-se Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist și Lane Keeping Assist System.
 
Sistemul de infotainment de la bordul lui i30 Fastback va fi compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, în timp ce sistemul de navigație va oferi timp de șapte ani servicii gratuite LIVE prin intermediul cărora se pot afla informații detaliate legate de vreme, trafic, radarele fixe sau se pot căuta POI-uri în timp real. Nu lipsește din "meniu" nici un sistem de încărcare wireless pentru smartphone-urile compatibile.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: