Știri

Fiat va construi SUV-ul de lux al Maserati la fabrica din Mirafiori

Maserati Kubang
 
 
Fiat va construi noul SUV de lux sub sigla Maserati, numit Levante, la uzina din Mirafiori, în apropiere de Torino. Tot acolo s-ar putea construi şi o maşină de teren Alfa Romeo.
 
Acest lucru va veni în sprijinul eficientizării fabricii respective, care la ora actuală produce sub capacitatea la care a fost proiectată. La fel se va întâmpla şi cu alte fabrici ale Fiat din Italia, care vor exporta mare parte din producţie, pe fondul recesiunii ce a lovit Italia ultimilor ani.
 
Maserati Levante îşi va face debutul pe piaţă în 2014, viitorul rival pentru Porsche Cayenne împrumutând platforma tehnică de la cunoscutul Jeep Grand Cherokee. Levante a fost prefigurat de conceptul Kubang, prezentat în 2011 la Salounul Auto de la Frankfurt. SUV-ul sub sigla Alfa Romeo va fi lansat abia în 2015, făcând parte din strategia Fiat de a face din Alfa un brand premium, care să concureze la nivelul Audi.
 
Oficialii gigantului italian au declarat că vor investi circa 1,2 miliarde de euro pentru relansarea brand-ului Maserati. Aceştia se bazează mult şi pe vasta reţea de dealeri Chrysler din SUA, acolo unde Fiat poate vinde exact modelele de lux amintite mai sus.
 

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: