Fotocredit:
Mercedes-Benz
• La ceremonia de aniversare au participat 300 de invitaţi din domeniul politic şi din industrie.
• Cea mai mare fabrică de asamblare de camioane a construit, de-a lungul timpului, peste 3,6 milioane de camioane.
• Datorită cererii ridicate de pe piaţă, se vor suplimenta schimburile din fabrică, în zilele de sâmbătă, vreme de 25 de săptămâni, de acum şi până la finalul anului.
• Dieter Zetsche, CEO Daimler AG: “Există un singur lucru care deosebeşte această fabrică de toate celelalte: « spiritul Wörth », cel care stă la baza manoperei de calitate « made in Wörth ».”
Fabrica Mercedes-Benz din Wörth sărbătoreşte aniversarea a 50 de ani de producţie de camioane. Primele autovehicule au ieşit de pe linia de fabricare de la Wörth la data de 1 octombrie 1963. În cadrul ceremoniei care a avut loc marţi, 1 octombrie, au participat aproximativ 300 de persoane din domeniul politic şi din industria auto, pentru a celebra această aniversare. Printre invitaţi s-au numărat Malu Dreyer, Preşedinte al statului german Renania-Palatinat, Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, Dr. Wolfgang Bernhard, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG, responsabil pentru Daimler Trucks şi Daimler Buses, şi Stefan Buchner, Head of Mercedes-Benz Trucks.
Malu Dreyer, Preşedinte al Renania-Palatinat, declară: „Renania-Palatinat este un stat ce pune accent pe industria auto, un stat industrializat şi puternic orientat către activitatea de export. Toate aceste trei elemente sunt cruciale pentru succesul nostru economic şi pentru prosperitate. Guvernul Renania-Palatinat este foarte mândru să găzduiască în Wörth fabrica de camioane Mercedes-Benz. Aceasta înseamnă că una dintre cele mai mari, moderne şi de succes companii producătoare de autovehicule comerciale şi, în acelaşi timp, o companie sustenabilă, preocupată de bunăstarea societăţii, se află în statul nostru“.
În discursul său, Dieter Zetsche a ţinut să precizeze: „Există un singur lucru care face ca această fabrică să se deosebească de toate celelalte: « Spiritul Wörth », cel care stă la baza manoperei de calitate « made in Wörth ». Acest caracter este format din trei elemente principale: pionierat, inovaţie şi spirit de echipă. Oamenii care lucrează aici sunt o adevărată echipă, realizând împreună producţia de calitate « made in Wörth ». Consider că a 50-a aniversare a fabricii este ocazia perfectă pentru a-mi exprima mulţumirile cele mai sincere către efortul continuu al tuturor în răspândirea acestui spirit minunat.“
Produsele competitive reprezintă cheia succesului fabricii. În fiecare zi, aproape 12.000 de angajaţi asamblează până la 470 de camioane Atego, Axor, Arocs, Actros, Econic, Unimog şi modelul de serie Zetros, respectând cu precizie cerinţele clientului. Fabrica se mândreşte cu produse de o diversitate inegalabilă. Statistic vorbind, nu există două camioane fabricate în Wörth, într-un anumit an, care să fie identice. Mai bine de 3,6 milioane de autovehicule au fost construite până în prezent. Wörth este, de asemenea, cea mai mare fabrică de camioane din lume şi parte a unei reţele mondiale de producţie. Clienţii din peste 150 de ţări pun preţ pe calitatea « made in Wörth ».
„Fabrica Wörth constituie un element cheie al strategiei noastre globale, iar acest lucru se reflectă în investiţiile pe care le-am realizat în unitate“, a declarat Wolfgang Bernhard. „În ultimii trei ani, am investit mai mult de 1,3 miliarde de euro în locaţia de la Wörth. Am făcut acest lucru pentru că cererea pentru produsele fabricate în Wörth este întotdeauna ridicată. În plus, cererea de camioane este în creştere peste tot în lume. Motto-ul Wörth « Cu rădăcini în regiune - acasă oriunde în lume » este foarte potrivit şi subliniază succesul impresionant al acestei fabrici.“
Mercedes-Benz Trucks se află în prezent, prin intermediul noului Actros, în mijlocul celei mai mari ofensive de lansare şi comercializare de produs din istoria sa. Campania, care a început în 2011, a permis Mercedes-Benz Trucks să devină primul producător care oferă o gamă completă de autovehicule ce respectă viitorul standard de emisii Euro VI. Mercedes-Benz a realizat acest lucru cu şase luni înainte de punerea în aplicare a noului standard de emisii, lansând şapte noi produse, în doar doi ani şi jumătate. Atingerea acestei performanţe a reprezentat o provocare majoră pentru fabrica din Wörth.
Extinderea mondială şi produsele de înaltă calitate, adaptate nevoilor clienţilor, au permis Mercedes-Benz Trucks să depăşească exigenţele pieţei şi să obţină acţiuni suplimentare pe pieţele contractante. Mercedes-Benz Trucks şi-a consolidat poziţia de lider pe plan european şi pe segmentele pe care activează (HDT/MDT), prin creşterea cotei de piaţă cu 0,5%, până la 22,7%, în perioada ianuarie-iulie 2013. Acest lucru înseamnă că cea mai mare fabrică de asamblare de camioane din lume va funcţiona la capacitate maximă până la sfârşitul anului. În acest sens, s-a decis, de asemenea, introducerea de schimburi suplimentare pentru 25 de zile de sâmbătă, în fabrica de la Wörth.
Wörth este mult mai mult decât o fabrică de asamblare pentru Daimler Trucks. Cu o capacitate de 2,9 km², fabrica găzduieşte atât hale de producţie, cât şi birouri pentru departamente principale Mercedes-Benz Trucks. În plus, fabrica Wörth oferă clienţilor servicii complete, care includ preluarea autovehiculelor prin Centrul de Relaţii cu Clienţii, informaţii pentru şoferi, cât şi cursuri de formare profesională pentru conducătorii auto. Uzina deţine, de asemenea, un centru operaţional de informare. Crearea Centrului de Dezvoltare şi Testare în 2008 a omogenizat unităţile de producţie şi dezvoltare în Wörth.
Fabrica şi-a luat angajamentul de a utiliza tehnologii ecologice în fabricarea de produse durabile şi cu impact minim asupra mediului. De asemenea, în ultimii ani, fabrica a investit în echipamente şi utilaje noi, sustenabile. De exemplu, o nouă linie de vopsire complet automatizată, care utilizează tehnologia de acoperire apoasă, a fost instalată în martie 2012, iar această linie asigură acum o pulverizare ecologică a vopselei de acoperire. În plus, fabrica Wörth a început să opereze propria unitate de cogenerare în aprilie 2013. Această facilitate furnizează acum aproximativ 40% din electricitatea şi 25% din căldura necesară fabricii. Generarea de energie directă şi consumul său local va conduce la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 22.000 de tone pe an, ceea ce corespunde cu emisiile anuale de CO2 a peste 2.000 de gospodării din Germania.
În România, Mercedes-Benz comercializează astăzi modelele de camioane Actros, Antos, Arocs, Atego, Unimog si Econic, toate având ca loc de fabricaţie fabrica Wörth. Începând din 1992, de când marca Mercedes-Benz este prezentă pe piaţa din România, peste 6.000 de camioane fabricate în Wörth au fost vândute clienţilor din România cu cele mai variate aplicaţii: transport pe distanţe lungi, distribuţie, construcţii şi transporturi specializate.
Categorie:
Conținut Auto-TestDrive recomandat: