Știri

Bugatti recheamă în service toate exemplarele Chiron livrate până acum

Fotocredit: 

Bugatti / Rowan Horncastle
Bugatti Chiron - probleme
 
Bugatti va rechema în service toate cele 47 de exemplare Chiron livrate deja clienților din întreaga lume, după ce a fost descoperită o problemă legată de sudura prinderilor scaunului șoferului.
 
Astfel, conform unui raport al Autorității Federale Americane pentru Siguranța Traficului, o parte dintre sudurile mecanismului ce înclină scaunul pot ceda, lucru ce duce la schimbarea bruscă a poziției șoferului la volan și implicit la un risc crecut de accidentare.
 
Dacă la mașinile rechemate vor fi descoperite asemenea probleme, Bugatti va schimba complet întregul scaun - fără costuri suplimentare din partea înstăriților clienți.
 
Dintre cele 47 de exemplare Chiron afectate de recall 12 sunt în circulație în SUA, acolo unde deja proprietarii au fost anunțați în scris și telefonic de către tehnicienii ce se ocupă personal de fiecare client în parte. Mașinile vor fi duse tot de către tehnicieni în service.
 
Mai bine de jumătate dintre cele 500 de exemplare în care va fi fabricat Bugatti Chiron au fost deja precomandate, în ciuda prețului exorbitant cerut de constructorul francez - 2.4 milioane de EURO, fără taxe.
 
Propulsat de un motor W16 capabil să livreze aproape 1.500 de CP și 1.600 Nm cuplu maxim, Bugatti Chiron poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în doar 2.5 secunde.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: