Știri

BMW a lansat noul X4 M40i

Fotocredit: 

BMW
Noul BMW X4 M40i
 
BMW a lansat vârful de gamă al familiei X4 - materializat prin modelul M40i. Noul X4 M40i este încă un pas făcut de BMW spre mult vehiculatul X4 M, despre care se spune să ar putea să fie prezentat în viitorul apropiat.
 
Propulsat de un nou motor pe benzină TwinPower Turbo de 3.0 litri, de 360 CP și 465 Nm, nou BMW X4 M40i poate accelera de la 0 la 100 dekm/h în doar 4.9 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 de km/h. Noul propulsor este dezvoltat de divizia M Performance și este folosit în premieră sub capota unui model BMW și este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte, din familia Steptronic sport.
 
Exteriorul noului BMW X4 M40i demonstrează apartenența la familia exclusivă de modele BMW M Performance. Accentele exclusive de culoare din partea frontală a automobilului şi oglinzile retrovizoare finisate în Ferric Grey metalizat, precum şi jantele M din aliaj uşor - de 20 de inch, cu design double-spoke şi anvelope Ultra High Performance (opţionale) -, sistemul de evacuare sport cu control al supapelor şi ţevi de eşapament Chrome Black pe ambele părţi accentuează caracterul unic al noului BMW X4 M40i. 
 
Şi la interior, caracterul specific unui BMW M este omniprezent. Volanul M îmbrăcat în piele, levierul M al schimbătorului de viteze, scaunele sport şi pragurile uşilor specifice modelului oferă un preambul al plăcerii condusului, la fel cum o face şi inscripţia "X4 M40i" de pe panoul de bord.
 
Adaptat special, şasiul sport al noului BMW X4 M40i furnizează dinamică la un nivel superior. Arcurile şi barele stabilizatoare puternice, unghiul de cădere crescut pe puntea faţă, amortizoarele adaptive reglate special pentru specificaţiile M Performance şi sistemul BMW xDrive de tracţiune integrală cu caracteristicile sale de tracţiune spate, care include şi Performance Control, asigură o reacţie neutră de autodirecţie, precum şi tendinţă redusă de ruliu şi garantează o plăcere maximă a condusului.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: