Știri

Audi Q8 sport concept - un nou pas spre viitorul model de serie Q8

Fotocredit: 

Audi
Audi Q8 sport concept
 
Audi continuă să dezvolte noi automobile concept ce prefigurează viitorul SUV Q8, Salonul Auto de la Geneva găzduind premiera studiului Q8 sport concept, cel mai recent astfel de model. Cu o soluție de propulsie de tip mild hybrid și o caroserie masivă ce pune accentul pe sportivitate, Audi Q8 sport concept vrea să demonstreze potențialul companiei din Ingolstadt atunci când vine vorba de segmentul SUV-urilor.
 
Sub capota conceptului stă un propulsor TFSI de 3.0 litri, în șase cilindri, capabil să livreze 476 de CP și 700 Nm cuplu motor maxim. Valorile respective permit SUV-ului Q8 sport concept să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în doar 4.7 secunde, acesta putând atinge o viteză maximă de 275 de km/h.
 
Grație unui sistem inteligent de recuperare a energiei, capabil să ofere prin intermdiul unui generator electric un plus de circa 27 de CP și 170 Nm cuplu motor, Audi Q8 sport concept consumă în medie cu un litru de benzină mai puțin la fiecare sută de km parcursă, față de un model similar ce ar fi propulsat de un 3.0 TFSI "clasic". Energia recuperată poate fi stocată și într-o baterie Li-Ion cu o capacitate de doar 0.9 kWh, valoare ce permite rularea pentru scurt timp în modul full-electric, la manevrele de parcare sau la plecarea de pe loc.
 
 
Cuplul motor furnizat de către motor este livrat la toate cele patru roțile cu ajutorul sistemului quattro, în timp ce de confortul pasagerilor se ocupă un sistem de suspensii pneumatice adaptive, capabile să filtreze toate neregularitățile drumului, dar și să regleze garda la sol pe cinci niveluri cuprinse într-un interval de 90 de mm. Audi utilizează pentru conceptul Q8 sport un set atipic de anvelope, cu dimensiunea de 305/35/R20.
 
Ca și dimensiuni, conceptul prezentat la geneva măsoară peste 5 metri în lungime (5.02 m) și peste doi metri în lățime (2.05 m), oferind un portbagaj al cărui volum ajunge la 630 de litri.
 
Ca și conceptul Q8, prezentat în luna ianuarie la detroit, Audi Q8 sport concept adună laolaltă elemente ce se vor regăsi pe viitorul model de serie Q8, SUV ce va rivaliza cu Mercedes-Benz GLS, Range Rover sau cu viitorul BMW X7.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: