Știri

Acesta este noul Volvo XC60. Iată toate detaliile sale esențiale

Fotocredit: 

Volvo
Noul Volvo XC60
 
Volvo a dezvăluit astăzi mult așteptatul XC60, SUV compact ajuns acum la cea de-a doua generație. Așa cum au lăsat să se întrevadă imaginile teaser publicate până acum de către suedezi, XC60 se dovedește a fi o copie aproape fidelă a fratelui mai mare XC90, noul model plusând însă cu suficient de multă personalitate pentru a se diferenția în ochii clienților. Dimensiunile sale sunt evident mai mici, urmând a continua lupta într-un segment în care activează nume grele precum BMW X3, Audi Q5 sau Mercedes-Benz GLC.
 
Designul exterior duce mai departea elementele deja consacrate de XC90, fiind nelipsite din "peisaj" farurile cu lumini de zi "Thor hammer", profilul ce îmbină muchiile ascuțite cu linii extremd e fluide, dar și un set de stopuri ce îmbină arhitectura verticală cu "sharp-ul" pe care-l vedem la V90. La interior problema a fost rezolvată extrem de simplu, formele preluate de la modelel Seriei 90 fiind preluate extrem de fidel în cazul lui XC60. Îți este așdar destul de greu să diferiențezi cele patru modele lansate de Volvo în ultimii ani, în "epoca Geely".
 
În privința dimensiunilor, noul Volvo XC60 este cu 44 de mm mai lung decât predecesorul său, cu 108 mm mai lat și cu 55 de mm mai puțin înalt. Cu toate acestea, utilizarea platformei modulare SPA a permis în general o reducere a greutății, dacă se compară versiuni similare de motorizare.
 
Gama de motorizări va cuprinde, pentru început, cinci versiuni:
 
- două motoare pe benzină (T5 254 CP și T6 320 CP)
- două unități diesel (D4 190 CP și D5 235 CP)
- versiunea de propulsie hibridă T8, cunoscută de la fratele mai mare XC90 și care pune la lucru un motor pe benzină de 320 de CP și o unitate electrică ce duce puterea combinată finală la nu mai puțin de 407 CP
 
Noul Volvo XC60 va prelua de la Seria 90 toate elementele de siguranță pasivă, activă și de asistență a șoferului, urmând a plusa cu uns et nou de tehnologii, despre care v-am vobit pe larg aici.
 
Primele exemplare XC60 vor ieși de pe liniile de asamblare ale fabricii suedeze din Torslanda în lun aprilie a acestui an, SUV-ul urmând a mai fi produs și în China.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: