Știri

Viitoarea generație Mercedes-Benz A-Class va avea și o versiune sedan

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Mercedes-Benz - partea frontala
 
Mercedes-Benz are în plan lansarea unei versiuni sedan pentru A-Class, modelul în patru portiere urmând a se situa în gamă deasupra coupe-ului în patru uși CLA. Rivalii noului A-Class Sedan vor fi, fără doar și poate, Audi A3 Sedan și BMW Seria 1 Sedan, acesta din urmă fiind recent lansat, pentru moment doar în China.
 
Conform jurnaliștilor britanici de la Autocar, noul model Mercedes-Benz va fi lansat undeva spre sfârșitul anului 2018, urmând a fi construit pe baza celei de-a treia generații a hatchback-ului A-Class, programată a avea premiera în același an. Ambele modele vor fi dezvoltate pe cea de-a doua generație a platformei tehnice MFA, la fel ca și restul modelelor compacte Mercedes-Benz - B-Class, CLA, CLA Shooting Brake și GLA.
 
Noul Mercedes-Benz A-Class Sedan va beneficia de cele mai noi propulsoare de 2.0 litri dezvoltate de constructorul german, dar și de unitățile preluate de la partenerii de alianță Renault (1.5 dCi și 1.6 TCe), precum și de posibilitatea configurării în versiunea cu tracțiune integrală 4MATIC. Motoarele vor putea fi cuplate la o cutie de viteze manuală sau la una din noua familie 9G-TRONIC.
 
Nu vor lipsi din ofertă nici o versiune plug-in hybrid și un model de performanță Mercedes-AMG, care va purta indicativul A45 4MATIC.
 
A-Class Sedan va fi un model global, platforma MFA permițând să fie construit în două variante de ampatament - normal și mărit, aceasta din urmă fiind dedicată în exclusivitate pieței din China, acolo unde clienții sunt mari doritori de astfel de modele. Dealtfel, Mercedes-Benz oferă deja în China versiunile cu ampatament mărit ale sedanurilor C-Class și E-Class, la fel ca și rivalii de la Audi și BMW, ce vând pe aceeași piață versiuni precum A4L sau X1 L.
 
Noul model ar urma să fie asamblat în nu mai puțin de trei fabrici situate în inima celor trei mari piețe de desfacere - Kecskemet (Ungaria), Beijing (China) și Aguascalientes (Mexic).
 
Sursa: Autocar
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: